Novinky

Honda: nový elektromobil a plug-in hybrid!

Honda oznámila, že už příští týden představí koncept dalšího elektromobilu. Bude mít premiéru 26. září na výstavě Auto China v Pekingu a automobilka zatím oznámila pouze to, že půjde o auto pro tamní trh. Neví se zatím, zda půjde o exkluzivní čínský model a z první teaserové fotky ani nelze říci, jestli to bude sedan, kupé nebo něco jiného a těžko také prozatím odhadnout jeho velikost.

Nejspíš ale nepůjde o příbuzného Hondy e, v Číně má Honda řadu partnerů pro elektromobilitu a novinka tak zřejmě bude vyvíjena separátně od programu pro Evropu a Japonsko. Honda už v Číně prodává elektrické crossovery značky Everus a na bázi Hondy HR-V a v nějaké fázi rozpracování je také projekt elektroauta X-NV. Tyto vozy také Honda nenabízí jinde ve světě.

Druhou, možná ještě zajímavější informací je, že se na Auto China představí také první globální plug-in hybridní model značky Honda. Tato technika bude instalována do současné verze modelu CR-V a Čína patrně bude první zemí, kde auto půjde koupit. Jsem zvědavý, jak Honda zareaguje na výkonný plug-in od konkurenční Toyoty, technika amerického (a japonského) Clarity Plug-In by asi moc neobstála…

Jeden myslel na “Honda: nový elektromobil a plug-in hybrid!

Komentáře nejsou povoleny.