Novinky

Subaru Impreza STI Sport: JDM novinka s potenciálem pro Evropu

Subaru rozšiřuje pro modelový rok 2021 nabídku na domácím trhu o dvě nové verze: Impreza STI Sport a e-Boxer hybrid. Ta posledně jmenovaná, s technikou modelu XV e-Boxer v podobě 17 koňového elektromotoru, 4,8Wh akumulátoru a atmosférického 150k dvoulitru je v Evropě již v nabídce, na JDM však zatím chyběla. Zajímavější je však ta první.

Divize Subaru Tecnica International pro hatchback Impreza STI Sport připravila nové tlumiče, které zlepšují stabilitu v zatáčkách a rychlejší odezvu na pohyby volantu. Ostatní změny už jsou vizuální – přední lip, nástavce prahů, tmavá 18″ kola a lišta masky chladiče, v interiéru pak hliníkové pedály, červený otáčkoměr a červené kontrastní prošívání čalounění. Plus samozřejmě nějaká ta STI loga všude kolem… 😉

Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádným změnám pohonné jednotky, nemuselo by nic bránit příchodu Imprezy STI Sport do Evropy, už proto, že aktuálně jsou Plejády úplně bez sportovních modelů a tato sporty varianta by mohla současnou situaci nepatrně vylepšit.