Novinky

Lexus LS MY2021: facelift pro Evropu představen

Evropská verze modernizovaného Lexus LS pro modelový rok 2021 má za sebou virtuální premiéru. Co bude u vlajkového modelu značky nového? Pokud jde o vzhled exteriéru a interiéru, je naše verze identická s tou americkou, představenou v červenci.

Z pohledu techniky je tu ale jeden zásadní rozdíl. V Evropě bude auto prodáváno výhradně v hybridní verzi LS 500h, to znamená už žádný V6 3.5 twin-turbo (LS 500)… 🙁 Díky vylepšené baterii bude auto akcelerovat plynuleji a s větším podílem elektrické asistence, benzinový motor bude navíc schopen efektivněji pracovat v nižších otáčkách a bude tedy tišší. Verze LS 500 bude i nadále v prodeji mimo EU a bude těžit z vylepšení 10stupňové převodovky, vstřikovacích map a pístů.

Z dalších technických novinek zaslouží zmínku samočinné parkování Advanced Park, Panoramic View Monitor s detekcí chodců, jenž skládá 360stupňový obraz kolem vozu, kamerové vnitřní zpětné zrcátko, BladeScan Adaptive High-beam System nebo 12,3″ dotyková obrazovka. Lexus LS 500h půjde do prodeje ještě před koncem letošního roku.