Novinky

Nissan Maxima: speciální edice ke 40. výročí

Letos nemají automobilky zrovna dobrý rok, ale jako by se covidovou mizérii snažili trošku vylepšit, snad každá značka letos něco slaví a v souvislosti s tím se objevují různé edice. Nissan si vzpomněl, že to bude 40 let, co se v USA prodává model s označením Maxima (nyní už osmé generace) a připravil pro modelový rok 2021 sympatickou limitovanou edici Maxima 40th Anniversary Edition.

Limitka vychází z top verze Platinum, takže disponuje vyčerpávající výbavou, plus samozřejmě něco navíc. Karoserie dostala dvoubarevný lak Ruby Slate Gray Pearl, speciální černá 19″ kola a ve stejné barvě jsou vyvedeny ještě koncovky výfuku a loga výrobce a modelu (a edice).

Dekory v interiéru dostaly provedení Satin Dark Chrome, otáčkoměr a rychloměr jsou pro změnu bílé, což má být připomínka starších nositelů tohoto jména. Maxima se mimochodem v USA objevila původně ještě jako Datsun v roce 1981. K pohonu slouží nezměněný V6 3.5 s výkonem 300 koní a točivým momentem 353 Nm v kombinaci s CVT a pohonem předních kol.