Novinky

Honda Civic Type R Limited: o majitelích rozhodne los

Aktuálně zřejmě nejrychlejší předokolka na světě, Honda Civic Type R Limited Edition, jasně rozpoznatelná podle žlutého laku Sunlight Yellow (v Americe Phoenix Yellow), je opravdu exkluzivní zboží – do Ameriky míří 600 kusů, v Evropě a Kanadě skončila pouhá stovka, pro Japonsko je určeno 200 exemplářů a pro Austrálii dvacet. Na jiných trzích se CTR Limited nabízet nebude, takže tímto se konečně dozvídáme celkový počet vyrobených vozů…

A zatímco asi nikdo neví, na základě čeho byly přiděleny dva české kousky (respektive ty evropské vůbec, protože stovka je dle mého hodně málo), v Austrálii o majitelích bude rozhodnuto spravedlivě. Když bylo auto představeno, na speciálním webu projevilo svůj zájem více než 700 lidí, což je také dost významný nepoměr, proto bylo rozhodnuto, že o devatenácti majitelích rozhodne štěstěna.

V průběhu října budou tito zájemci automaticky osloveni s nabídkou účasti v loterii, ale přidat se mohou i další. A ze všech registrovaných bude v listopadu vybráno 19 těch, kteří budou moci odlehčit svému účtu o 49,302 australských dolarů. Zda bude mít loterie i nějaké další podmínky, aby se zabránilo spekulacím a přeprodeji, není zatím známo, ale nejspíš ano… Poslední Austrálii přidělené auto si ponechá pro propagační potřeby tamní dovozce.