Novinky

Toyota počítá se sportovní verzí GR Hilux. Dostane šestiválec.

Japonským značkám musí hodně ležet v žaludku nabušená imageová verze vozu Ford Ranger Raptor, protože se informace o možném konkurentovi od Toyoty a Nissanu objevují docela často. Jenže Nissan má teď jiné starosti, než vyplňovat nepodstatné skuliny na trhu, buďme rádi, že se blíží alespoň 400Z, ostrá navara tedy nejspíš v dohledné době nehrozí. Ale u Toyoty to prý berou mnohem vážněji.

Informace z Austrálie, kde je Toyota Hilux velice populární, hovoří o tom, že Toyota už rozhodla o verzi GR Hilux, avšak ne v současné generaci. Je to vcelku logické, aktuální model prošel pro MY2021 faceliftem, má před sebou zhruba dva roky a efekt GR verze by tak vyšel trochu naprázdno. Ale počítá se s ním pro novou generaci, měl by dorazit nejspíš v roce 2024.

Jak už jsem psal letos na jaře, Toyota GR Hilux dostane turbodiesel V6 3,3 l, převzatý od landcruiseru s výkonem kolem 270 koní a točivým momentem 650 Nm! A to by mohlo pro raptora představovat problém, protože v jeho případě se prý i do budoucna počítá s třílitrem z F-150, jenž se bude pohybovat kolem 260 k a 600 Nm. Ale co my víme, jak to bude vypadat za tři roky. Každopádně pro Toyotu to vypadá slibně, i když tohle asi nebude zrovna auto pro evropský trh. 😉