Novinky

Nissan Re-Leaf: záchranářský off-roadový speciál

Nissan sice připravuje první elektrický crossover Ariya, ale auto, které může sjet i mimo zpevněné cesty, lze vytvořit i z běžného osobáku, jak ukazuje roky třeba Subaru. Nissan nyní představil studii elektrického crossover-hatchbacku Re-Leaf, jenž je takto uzpůsoben pro potřeby zdravotnické záchranné služby při různých krizových situacích.

Nissan Re-Leaf dostal zvýšenou světlost podvozku (+70 mm), dosaženou jak změnou zavěšení, tak použitím 17″ balónových terénních pneumatik, na střeše přibyly majáky, za vytaženými blatníky rozměrné zástěrky a došlo k úpravám obou nárazníků. Auto má také o 90, respektive 130 mm větší rozchod kol.

Leaf je dvoumístný, vzadu vznikl prostor pro přepravu zdravotnických prostředků a materiálu, ale našlo se i místo pro velkoplošný 32″ displej počítače. Úkolem Re-Leafu je ale kromě záchrany životů také nouzová dodávka energie, na karoserii přibyly zásuvky se 110 a 230 V pro připojení externích zařízení. Podle Nissanu kapacita akumulátorů leafu zvládne udržovat v chodu běžnou domácnost po dobu 6 dnů a napájet jak sbíječku, tak lékařský ventilátor, využití by se tedy pro auto určitě našlo.

2 komentáře: „Nissan Re-Leaf: záchranářský off-roadový speciál

Komentáře nejsou povoleny.