Novinky

Toyota Land Cruiser 300: místo nové generace ukončení ikonického modelu?

Ještě letos na jaře se objevovaly informace o tom, co nás čeká s novou generací Toyoty Land Cruiser a to zejména proto, že jsme se v roce 2020 měli, podle řady zákulisních zdrojů, dočkat jejího představení. Současný model už přece jen po 13 letech trošku přesluhuje a to je důvodem, proč na řadě trhů chybí. Ale teď to vypadá, že bude všechno jinak…

Na americkém fóru majitelů LC IH8MUD se měla objevit informace od zdroje, jenž si nepřál být jmenován, že si Toyota vše rozmyslela a rozhodla se ukončit současnou generaci J200 bez nástupce! Toyota se k tomu odmítla vyjádřit a post mezitím z diskuze zmizel. Znamená to tedy, že se po Mitsubishi Pajero rozloučíme s dalším ikonickým japonským off-roadem?

Existuje ale naštěstí ještě jedna, méně temná verze budoucnosti Land Cruiseru J300. Vývoj je prý kvůli covidu pouze opožděn o zhruba půl roku a bude představen nejspíš v dubnu 2021, přičemž prodej odstartuje na některých trzích ještě před koncem roku. V souladu s dosavadními zprávami by měl dostat nový turbodiesel V6 3,3 l, jenž překoná dosavadní ve všech ohledech a k němu zatím blíže neupřesněný benzinový hybrid. Tak uvidíme, která z těchto informací se ukáže jako pravdivá. Ovšem vzhledem k celosvětové popularitě J200 odmítám věřit tomu, že by Toyota velký landcruiser opravdu zařízla… Spíše se zdá, že se ta první informace týkala USA, kde zřejmě J300 nebude vůbec nabízen.