Novinky

Infiniti QX80 jako drsný off-road pro rallye

Infiniti je velké, luxusní SUV, jehož smyslem existence je hýčkat posádku plavnou jízdou po silnicích, jeden exemplář ale teď prošel řadou modifikací s cílem vytvořit z něj speciál pro orientační Rebelle Rally, což je podnik, určený pouze pro ženské závodnice a navigátorky. Tuto akci si letos Nissan zjevně oblíbil, protože nedávno oznámil, že tam vyšle i model Frontier s doplňky Nismo.

Úpravu Infiniti QX80 ale provedla kalifornská firma Calmini Products Inc., která zvedla světlost o 76 mm, zesílila zavěšení, osadila off-roadové tlumiče, odolné nárazníky, kryty podvozku, na 18″ kola Monster obula terénní pneumatiky Nitto Terra Grappler. Auto teď vypadá opravdu drsně. 😉

Absolvování závodu usnadní také systém pro automatické dofukování a upouštění pneumatik PowerTank, speciální rallye počítač, tažná oka, systém Maxtrax pro zvednutí auta pro potřeby oprav, hasící systém a sadu dvou náhradních pneumatik.

Posádku budou tvořit automobilové novinářky Nicole Wakelin and Alice Chase, rallye vede od jezera Tahoe až do 1200 mil vzdálených Imperial Sand Dunes na americko-mexické hranici a povoleny jsou mapy, kompasy a roadbooky, ale žádné GPS navigační systémy. Startuje se 17. října.