Novinky

Lexus J201 Concept: off-road pro holky z LX 570

Lexus LX 570 je, coby převlečená Toyota Land Cruiser, bezpochyby mimořádně schopné auto do terénu, ale proč by nemohlo být ještě lepší? Automobilka ve spolupráci s firmou Expedition Overland připravila off-road úpravu s označením J201 Concept (jedná se o část interního kódu pro šasi auta URJ201), jež má dále zlepšit jeho schopnosti v terénu.

Ale nenechte se zmást jménem, J201 Concept není showcar, určený k otáčení na točně nějaké autosalonové expozice, účastní se ženské orientační desetidenní Rebelle Rally v týmu The X Elles, vedoucí pustinami Kalifornie a Nevady, jehož posádka Rachelle Croft a Taylor Pawley obhajuje loňské vítězství. Takže koncept zřejmě dostane slušně do těla. 🙂

Auto dostalo speciální off-roadové nárazníky, světelné rampy na přední nárazník a zahrádku, šnorchl sání (ten asi v poušti moc nevyužije), kola Evo Corse DakarZero o rozměru 17×8″ s pneumatikami General Grabber X3 o rozměru 285/70 a posílené brzdy. O zvýšení světlosti o 122 mm vpředu a 104 mm vzadu se postará  set od Icon Vehicle Dynamics, přibyly přetlakové závěrky diferenciálů, ovládané společně s kompresorem a osvětlení pomocí speciálního rozhraní ARB Linx.

Úprav a doplňků je samozřejmě mnohem víc, zmínit rozhodně musím motor – benzinový V8 5,7 l má díky přeplňování kompresorem Magnusson TVS 1900 výkon 558 koní a točivý moment 745 Nm.

2 komentáře: „Lexus J201 Concept: off-road pro holky z LX 570

  • co jsem videl nejaky offroad test toho puvodniho, tak to sice ma fajn pohon, ale ty lipy a sportovni vzhled docela znemoznuje offroad kvuli najezdovym uhlum. Dobre, ze z toho udelali neco poradnyho.

    • Jasně, výchozí model ani není od toho, aby se s ním jezdilo do terénu. 😉

Komentáře nejsou povoleny.