Novinky

Nissan 400Z bude téměř identický s konceptem Z Proto

Tak přesně tohle jsme potřebovali slyšet! Nissan představil nádherný koncept kupé Z Proto minulý měsíc a auto působilo dojmem, že je po stránce designu dokončené. Ale znáte to – dokud vůz nestojí na autosalonu nebo ještě lépe – v garáži, nemáme nikdy jistotu. Teď ale přišlo zajímavé prohlášení jednoho z důležitých manažerů Nissanu.

Studie Nissan Z Proto byla minulý víkend ukázána na jednom japonském srazu příznivců aut (Nismo festival to nebyl 😉 ) a akce se zúčastnil i produktový specialista automobilky Hiroshi Tamura, známý také jako „Mr. GT-R“. Ten se měl v souvislosti se Z Proto vyjádřit, že „produkční Z přijde v této formě“. Jinými slovy případné změny vzhledu budou pouze kosmetické.

Oficiální mluvčí Nissanu je zatím opatrnější, podle něj tvrdit, že jde o téměř finální podobu, je unáhlené, ale to je přece jeho práce – mlžit. 🙂 Automobilka si ale nejspíš uvědomuje, že dost kontroverze vyvolává syrový, obdélníkový otvor pro přístup vzduchu k chladiči, tam možná ještě dojde k nějaké revizi… Ale i to lze případně považovat za kosmetické změny. 😉