Novinky

Nissan: chystá se největší modelová ofenziva v historii!

Když se v posledních měsících (a letech) mluvilo o Nissanu, tak to většinou nebyly dobré zprávy, čest výjimkám, jako je prototyp nového Z. Takže mě těší, že mohu informovat o tom, že se automobilka snad už ze všeho otřepala a v příštích třech letech chystá spoustu novinek. Do roku 2023 se má představit 12 nových nebo modernizovaných modelů, což představuje největší porci v dosavadní historii automobilky, tvrdí uniklá prezentace z dealerské (australské) konference. Některé z nich (tedy samozřejmě většina, ale jsme teď v tom optimistickém módu 😉 ) se pochopitelně nebudou týkat evropského trhu, ale pro Nissan je důležitější zlepšit svou pozici v USA, Číně a Japonsku.

Už na jaře 2021 se prý dočkáme modernizace pick-upu Navara. Ano modernizace, přestože se vyrábí už skoro 5,5 roku – prodeje jsou totiž stále slušné. Příští rok bude vůbec bohatý na novinky, model Patrol V8 dostane vyšperkovanou verzi Warrior a ostatní specifikace projdou omlazením. V nové generaci dále dorazí sedmimístný model Pathfinder. A teď bychom měli zpozornět – nový Nissan Qashqai se bude samozřejmě týkat i evropského trhu. Třešničkami na novinkovém dortu bude Nissan 400Z a počítat máme i s faceliftem GT-R, pravděpodobně posledním… Zapomenout nesmíme ani na malý crossover Magnite, jenž však bude určen pouze rozvojovým trhům.

V roce 2022 se představí nová generace SUV X-Trail, jenž bude v prodeji také v Evropě, stejně jako elektrický crossover Ariya. Co se chystá na rok 2023 sice zatím nebylo přesně specifikováno, ale pokud dobře počítám, ještě zbývají minimálně tři novinky, ale možná i více – záleží na tom, jak moc zmíněná prezentace počítá s jednotlivými lokálními modely. Nicméně mě napadá ještě nová generace Nissanu Titan, pokud tedy přežije likvidaci americké divize užitkáčů.