Novinky

Suzuki Jimny jako stylový pick-up? Do Evropy ideál… ;-)

Vysoké emise atmosférické patnáctistovky vystavily osobní verzi Suzuki Jimny v Evropě stopku, ale Japonci se vrátí zadními vrátky uvedením užitkové dvoumístné verze s přepážkou. Myslím si, že to autu moc neublíží, nikdo asi neuvažoval o jimny jako o rodinném voze, takže když už tady má být jimny pro dva s velkým kufrem, tak proč by to nemohl být také pick-up?

A tím nemyslím ošklivý užitkový pick-up s naroubovanou ložnou plochou, jaký nabízí někteří evropští úpravci, ale sexy pick-up ve stylu Chevy El Camino. Přesně takový projekt se teď objevil na webu mightyseed – pick-up, inspirovaný modelem Suzuki Gypsy, což byla pracovní verze modelu Maruti Suzuki Jimny SJ40/410 (respektive novozélandského Suzuki Farm Worker) s dlouhým rozvorem.

Jedná se samozřejmě o počítačovou grafiku, ale upřímně – klobouk dolů. Tvůrce se nespokojil s elegantně napojenými bočnicemi ložné plochy na stávající karoserii, ale došlo i na modifikaci celých boků včetně blatníků, dveří, ale i přídě včetně světlometů a masky. Ačkoli se mi výchozí retro jiny líbí, tahle fashion konverze vypadá snad ještě lépe. Kdyby Suzuki chtělo takovou verzi vyrábět, byl bych určitě pro. 😉