Novinky

Honda připravuje dva nové crossovery

Ačkoli Honda patří mezi průkopníky kategorie kompaktních a malých SUV, v současnosti je většina konkurentů na míle vpředu, tedy minimálně co se týče počtu SUV a crossoverů v nabídce. Dlouhodobě je pilířem prodejů CR-V, jemuž sekunduje HR-V a nejnověji lze sáhnout ještě alespoň po variantě Jazz Crosstar (tedy mimo USA, kde je nabídka bohatší i modely Pilot a Passport). Ale to by se mělo v následujících letech změnit.

Kromě nových generací CR-V a HR-V pro nás prý Honda v horizontu následujících tří-čtyř let chystá dva nové crossovery (tato zpráva už mimochodem proběhla vloni). Ten první je příjemným překvapením – Honda nechce konkurovat autům jako je Toyota Yaris Cross nebo Nissan Kicks s crosstarem, ale měla by postavit jejich přímého konkurenta. Logicky tedy bude poměrně blízko jazzu, ale měl by cílit na jinou skupinu zákazníků – takovou, kterým nestačí zvýšený jazz s jiným nárazníkem.

Druhý crossover je zatím jdním velkým tajemstvím. Japonský bestcar tvrdí, že půjde opět o auto segmentu B, tedy mezi příštím HR-V a crosstarem, ale jeho zacílení není známé. Vzhledem k tomu, že v této třídě už bude docela přehondíno, trošku doufám v lifestylový model ve stylu Nissanu Juke nebo Mazdy CX-30, ale zatím opravdu těžko odhadovat.