Novinky

F1 2020 Portugalsko: pódium pro Red Bull, Alpha Tauri pátá

Na okruhu Portimao skončila před pár hodinami Velká cena Portugalska. Do ní odstartoval Verstappen ze třetího místa, šestá příčka patřila Albonovi, Gasly se zase dostal do Top 10 (9. místo) a Kvyjat třináctý. Kromě dramatického začátku, kdy se promíchalo pořadí na špici (Sainz, Bottas, Hamilton, Norris, Verstappen), šlo o poměrně nudný závod, zanedlouho se pořadí opět ustálilo na takové, které bylo na startu.

Verstappen přivezl Red Bullu snad už povinné třetí místo v cíli, příjemně překvapil opět Gasly, jehož od Maxe oddělil pouze Leclerc s Ferrari (no fakt 😀 ), ale i tak byl prvním ze zbytku pole, kdo dostal od vítězného Hamiltona kolo. V průběžném pořadí je devátý a na Albona z Red Bullu ztrácí jediný bod. Albon má za sebou další bídný závod, dojel až 12. a dostal od Maxe kolo. Pevně doufám, že ta houpající se židle už se konečně převrátila a Red Bull jej po sezoně za někoho vymění. Totéž přeji Kvyjatovi u Alpha Tauri, jenž dojel poslední se ztrátou dvou kol (a určitě na to nemá vliv jen pětisekundová penalizace za vyjetí z dráhy).

4 komentáře: „F1 2020 Portugalsko: pódium pro Red Bull, Alpha Tauri pátá

  • Gasly je borec… doufam, ze bude v RB s Maxem pristi rok a neco predvedou konecne. v AT pak at si radsi najdou nekoho uplne jinyho asi.

    • Do RB už ho nevezmou, to by byli za idioty. A je taky otázkou, proč to ani jednomu nejde v RB a v STR/AT jo. 🙁

  • Loni jsme se těšili, až marného Gaslyho vymění, teď je zase marnej Albon. Který přitom zpočátku vypadal, že by to mohlo jít. Těžko říct, kde je zakopaná sabaka, ale Gaslyho bych do RB znovu nebral, nevěřím, že by to fungovalo. Třeba ano, ale zase to zkoušet? Radši bych tam viděl někoho, kdo už ukázal, že umí. Že neměli brát zpět Kvjata jsme se bavili od začátku, stejně tam je a předvádí přesně to, co jsem psal od prvního závodu…

    Co je mazec je náskok Mercedesu, ale když se člověk podívá do historie, nebylo to jinak. Vždyť před Mercedesem vyhrál 4x po sobě titul Red Bull a Ferrari vyhrálo 5x. Mezitím se to vždy trochu motalo, ale jak se „usadil prach“, bylo na docela dlouho vymalováno. A pánům z Mercedesu se povedla skvělá politika jak ten stav zakonzervovat a dominanci si tak uměle protáhnout. Nedivím se, že se na to Honda vybodne, ty utracené miliardy za rozjezd s hybridy si pamatují ještě velmi dobře a nakonec nic z toho (že jsou druzí je fajn, ale titul to prostě není).

    Navíc co je ještě zajíimavější je, že i když se meziročně nedá nic moc získat, dá se toho poměrně hodně podělat, takže buďme rádi, že Honda drží standard a není to trapas jak Ferrari.

Komentáře nejsou povoleny.