Novinky

Nissan Ariya: víme, jaké verze budou v Evropě

Nissan představil elektrický crossover Ariya v létě, jednalo se však o premiéru japonskou a mohli jsme se pouze dohadovat, v jakých specifikacích se podívá do ostatních částí světa. Nyní automobilka přivezla několik prototypů do Evropy a ve stručnosti nastínila, na co se budou moci těšit zákazníci na Starém kontinentu.

Příjemným překvapením je, že Evropa dostane všechny mechanické verze ariyi – k mání budou dvě verze s pohonem předních kol a dvě verze se čtyřkolkou. Základní model bude samozřejmě FWD a nabídne výkon 215 koní, točivý moment 300 Nm a dojezd cca 450 km (65 kWh akumulátor). Silnější předokolka bude disponovat výkonem 239 k, točákem 300 Nm a 90kWh bateriemi, což vystačí na zhruba 600 km jízdy.

Základní čtyřkolka s 65kWh akumulátorem bude disponovat výkonem 335 k a točivým momentem 560 Nm, přičemž ujede 430 km, 90kWh verze se pochlubí parametry 389 k, 600 Nm a akčním rádiem cca 580 km. Finální specifikace se mohou trochu lišit, zejména co se týče dojezdu a není zatím známo, v jakých výbavových verzích se budou jednotlivé motorizace prodávat. Na trh auto půjde ve druhé polovině příštího roku, na detaily je tedy ještě dost času.