Novinky

Toyota GR Supra Sport Top: chystá se verze Targa!

Už jste si asi všimli, že nejsem fanda nejnovější supry. Ne snad kvůli designu, s tím problém opravdu nemám, ale proto, že jde o překarosované BMW Z4 – a aby toho nebylo málo, ještě navíc handicapované změnou z roadsteru v kupé. Tedy handicapované alespoň z mého pohledu milovníka otevřených aut, na silnici (a zejména okruhu) je kupé logicky schopnější. Ale teď chystá Gazoo i něco pro mě – na tuningovém autosalonu SEMA, jenž letos proběhne bohužel pouze virtuálně, se představí GR Supra Sport Top, což není nic jiného, než auto s odnímatelným střešním panelem, tedy stará dobrá targa, která má u Toyoty dlouhou tradici.

Zatím je k dispozici pouze jediný teaserový záběr, ale Toyota už prozradila, že se panel bude skládat ze dvou dílů pro snadné uložení do kufru a odjištění mechanizmu bude možné dálkově pomocí klíče. Přestože targa představuje tu nejtužší možnou variantu otevřeného auta, Supra Sport Top dostane extra vyztužení spodní části karoserie, aby byla zajištěna co největší pevnost skeletu. Mimo targa topu bude vybavena také splitterem předního nárazníku, nástavci prahů, křídlem a větším difuzorem.

Bohužel v tuto chvíli není známo, zda je Supra Sport Top pouze výsledkem nudy při covidových karanténách, zkouškou reakce zákazníků nebo seriózním prototypem sériově verze. Při imageové blamáži kolem A90 bych Toyotě přál tu poslední variantu. S tou bych supru asi nakonec i vzal na milost. 😉