Novinky

Honda Odyssey: facelift JDM minivanu

Současná generace japonské, respektive asijské verze velkoprostorového modelu Odyssey už není žádný mladík, vyrábí se od konce roku 2013 a nyní přichází nikoli nová generace, ale pouze facelift. Ale zase docela důkladný, auto vypadá spíš jako nová generace.

Dosavadní verze zepředu vypadala jako Civic minulé generace, nyní ale v souladu s konzervativnějším stylem designu došlo k přepracování přídě, nové je úplně vše až po A sloupky, auto nyní působí mohutněji, ale také méně dynamicky.

Profil karoserie dostal pozměměnou spodní okenní lištu a design kol, vzadu se změnily svítilny, nárazníky a zadní dveře. Směrovky jsou nyní sekvenční a elektrické posuvné dveře lze nyní ovládat gesty. Došlo také ke změně designu palubní desky, přičemž se zvětšil displej v kapličce z 3,5 na 7 palců a středový tablet má úhlopříčku 10″. Po pasažéry vzadu je za příplatek dostupná 11,6″ obrazovka infotainmentu.

Pod kapotu se nastěhoval hybrid i-MMD z CR-V s benzinovým dvoulitrem v roli (převážně) generátoru elektřiny, ale k dispozici je i nadále benzinový 2.4 i-VTEC. Ale trošku podezřelý je opožděný facelift jako takový. Je docela možné, že auto už jen dojíždí a nebude mít nástupce.

2 komentáře: „Honda Odyssey: facelift JDM minivanu

  • Krasavec, daleko hezčí než USA verze

    • Souhlasím, ale taky je menší, já bych užil tu americkou potvoru. 😀

Komentáře nejsou povoleny.