Novinky

Nové Subaru BRZ nebude ani v Japonsku! Zachrání nás Toyota?

Poté, co se před pár dny tak nějak potvrdilo očekávané, tedy že se nová generace Subaru BRZ nebude vůbec nabízet v Evropě, to vypadá, že BRZ MY2021 nebude k dispozici ani na domácím trhu v Japonsku! Potvrdila by se tak zpráva z letošního léta, která na toto téma už hovořila. Jenže teď to navíc vypadá, že nová generace BRZ bude model, určený POUZE pro USA!

Z logiky věci tedy vyplývá, že se Toyota GR 86 bude určitě prodávat v Japonsku. Ale co ostatní země? Je docela možné, že Toyota nechá Subaru Ameriku, ale pravděpodobně se tam budou prodávat souběžně, protože USA největším trhem pro kupé na světě a to si Toyota zřejmě ujít nenechá. Jenže řešení hádanky, zda se dostane GR 86 i do Evropy, to bohužel stále neodhaluje ani o píď. Toyota zatím na jakékoli téma GR 86 mlčí jako hrob, neznáme ani termín odhalení.

Nerad to říkám, ale osobně si myslím, že ani GR 86 se v Evropě prodávat nebude. Toyotě v Rakousku vyrábí BMW pro Evropu (a zbytek světa) supru, tohle auto je prodejně trošku za očekáváním Japonců a už teď je jisté, že se bude montovat u Magny minimálně do roku 2025, Toyota tedy s jedním sportovním autem evropský trh pokrytý má a navíc nebude muset řešit, jestli náhodou nebude novější (a údajně mnohem lepší) GR 86 žrát zákazníky supře s dvoulitrem. Ale supra za pět let skončí bez nástupce a mohlo by se stát, že se hachiroku vrátí do Evropy ve třetí generaci někdy v roce 2026-7. Ale to teď těžko někoho dojme. Zvlášť když možná bude hybridní nebo elektrická…