Novinky

Honda Odyssey 2021: facelift amerického minivanu

Minulý týden Honda představila modernizaci MPV Odyssey pro trhy Japonska a jihovýchodní Asie a já si uvědomil, že jsem vás zapomněl seznámit s letošním faceliftem stejnojmenného severoamerického modelu, jenž se nedávno začal prodávat v USA. Honda Odyssey 2021 je neomylně rozpoznatelná podle upravené přídě se světlomety ve stylu Jewel Eyes a nové masky chladiče a nárazníku.

Podle mě jde o velmi povedený upgrade, ale slyšel jsem i opačný názor, tak nevím… Ody ve verzi Elite dostalo také nový design 19″ kol a ozdobnou lištu pod zadním oknem. Nejnovější verze asistentů Sensing je samozřejmostí, přibyl i adaptivní tempomat s funkcí následování vozu vpředu nízkou rychlostí.

Ve výbavě je i CabinWatch, zobrazující dění na zadních sedadlech na displeji infotainmentu. Změnil se design ovládacího panelu ventilace, dekory u vyšších specifikací a mělo by být snadnější skládat a vyjímat zadní sedadla. Výbava Elite je v první a druhé řadě sedadel čalouněna perforovanou kůží.

Technika zůstává stejná, benzinový motor V6 3.5 s má výkon 284 koní a prostřednictvím desetistupňového automatu pohání přední kola.