Novinky

Nissan Navara 2021: facelift pro populární pick-up

Nissan představil modernizovaný pick-up Navara pro modelový rok 2021. Tedy on jej představil už před týdnem, ale nějak se okolnosti sešly, tak se k tomuto tématu dostávám až nyní. Třeba vám tato premiéra unikla a i kdyby ne – taková novinka na japan-cars chybět rozhodně nemůže. 😉 Cílem faceliftu nebylo ani tak zmodernizovat vzhled, dosavadní verze vypadal možná moderněji, ale propůjčit autu drsnější, off-roadovější vzhled. O ten se postará příď s novou optikou světlometů, pozměněnou maskou a nárazníkem. Hned od počátku bude k dispozici také verze s optipaketem PRO-4X s červeným logem, černými lemy blatníků a koly, oranžovými dekory a řadou dalších doplňků.

Záď dostala také novou, modernější optiku svítilen a přepracované zadní čelo s logem modelu a modifikovaným nárazníkem s integrovaným stupínkem pro lepší přístup k ložné ploše. Černá kola jsou u PRO-4X obuta do terénních pneumatik, standardní verze dostanou silniční pláště. Proběhly také technické změny – zadní náprava je pevnější, aby zvládla větší hmotnost nákladu, povedlo se zvětšit velikost ložné plochy. Přepracované řízení zlepšuje manévrovací schopnosti při nízkých rychlostech a zlepšila se také odezva řízení.

Přibyly bezpečnostní asistenty, 360stupňový kamerový systém, palubní deska má nové stříbrné dekory, 8″ dotykový displej a 7″ obrazovka v kapličce mají lepší rozlišení. Změnil se design volantu i středového panelu, cestující vzadu mají k dispozici komfortnější čalounění sedadel a zlepšilo se celkové odhlučnění kabiny. Kromě toho lze auto vybavit spoustou off-roadových doplňků, ať už jde o zahrádku, ocelový přední nárazník nebo třeba šnorchl sání. Vypadá to, že pohon zůstává beze změn.