Novinky

Toyota Crown: luxusní limuzína se změní v SUV!

Automobilkám už dnes není nic svaté, SUV modelům a crossoverům se nebrání Jaguar, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini a dokonce ani Ferrari, tak proč by nemohla udělat třeba Toyota SUV verzi své prestižní limuzíny Crown? Ta je jedním z nejstarších modelů automobilky, vyrábí se od roku 1955, má za sebou už 15 generací a pokaždé to byl čtyřdveřový sedan. Ale ani takhle dlouhá tradice zřejmě nic neznamená.

V japonském tisku se objevily informace, že zachování označení Crown i pro další generace nebude možné bez změny koncepce ze sedanu na SUV, respektive crossover a to už od příští generace. Aktuální model S220 se prodává od roku 2018, ale ne moc dobře, takže by mu měl být zkrácen životní cyklus na čtyři roky a v roce 2022 by mělo dojít k avizované změně.

Příští crown by měl využívat platformu TNGA-K, jíž využívá například model Harrier a Highlander a výhodou změny na SUV by měl být export crownu i mimo Japonsko, objevit by se mohl v Číně a USA. Takže jaký model bude ve šňůře konverzí na SUV další na řadě? Century? Ale stále je (malá) šance, že je to planý poplach, dokud do nebude oficiální…

Jeden myslel na “Toyota Crown: luxusní limuzína se změní v SUV!

  • Nová doba. SUV rulez a je spojováno i s luxusem a co si budeme povídat, sedan nebo SUV 😎

Komentáře nejsou povoleny.