Novinky

Honda City Hatchback: náhrada za Jazz s turbomotorem

Pamatujete si ještě na mimořádně ošklivý sedan Honda City z počátku tisíciletí? Tak auto toho jména se v Asii stále prodává, jen už rozhodně není ošklivé, jak se můžete přesvědčit v níže prolinkovaném článku. Ale současné city má i přesto menší problém – pokud můžeme věřit Hondě, v jihovýchodní Asii, dosavadní baště malých sedanů, přestává být tento typ karoserie populární. Zákazníky sedanům žerou samozřejmě SUV a crossovery, ale Honda si myslí, že bude zájem i o klasický hatchback v evropském stylu.

…a tak vznikla Honda City Hatchback MY2021, která byla dnes představena v Thajsku, kde se také bude vyrábět a odkud se bude vyvážet na některé další asijské trhy, kde nahradí dražší model Honda Jazz.

City Hatchabck je až po C sloupek identický se sedanem, díky absenci stupňovité zádě je však o 208 mm kratší (4345 mm). Rozvor náprav je stejný, interiér ale bude prostornější a variabilnější, protože krátké city má opět sedadla Magic Seats (současný sedan je nemá!), jen se jim říká Ultra Seats.

Záď hatchbacku byla samozřejmě přepracována a výsledek není vůbec špatný! Sice mi trošku připomíná Alfu Romeo Brera, ale kdo si dneska pamatuje nějakou breru… 😀 City vypadá dobře, elegantně se sportovním nádechem a to i přes poněkud baculatější proporce, dané výchozí koncepcí malých sedanů pro asijské trhy. Sportovní ambice podtrhuje motor 1.0 VTEC Turbo s výkonem 120 koní a točivým momentem 173 Nm, což je méně než má motor v evropském civicu, ale v dané kategorii patří na asijských trzích k nejsilnějším v dané třídě. Kombinuje se výhradně s převodovkou CVT.

Sportovnější verze RS (červené auto v galerii) má navíc pádlové řazení, audisystém s osmi reproduktory a lehké změny vzhledu. Cena hatchbacku začíná v přepočtu na 435 tisících korunách, ale může vyšplhat až na 550 tisíc korun za verzi RS. V nabídce jsou i stylingové doplňky od divize Modulo. Export do Evropy je samozřejmě vyloučen, ale bez šance by City nemuselo být třeba v Rusku nebo na Ukrajině, uvidíme, jestli se časem neobjeví právě tam. 😉

3 komentáře: „Honda City Hatchback: náhrada za Jazz s turbomotorem

  • to auto je nejaky velky nebo ta cinanka moc mala? 😀

    • Obojí. Thajka je malá a současné City je velké jako Civic 8G. 😀

  • Asi stejný trik jako na fotkách skládacích bazénů. Vyfotí se tam čtyřčlenná rodina, vypadá to jako bazén na tři tempa a pak tam má člověk v reálu stěží vody po kolena 😁

Komentáře nejsou povoleny.