Novinky

Nissan Note 2021: nová generace je už pouze elektrifikovaná

Nissan představil novou generaci subkompaktního hatchbacku Note, jenž se začne na japonském trhu prodávat 23. prosince.

Note MY2021 prošel radikální změnou designu, místo divokých křivek a hran vsadil tentokrát na mnohem konzervativnější, minimalistický design ve stylu elektrického leafu, příď nese samozřejmě masku V-Motion.

Interiér byl zjevně inspirován kabinou elektrického crossoveru Ariya, tablet infotainmentu je v jedné rovině s displejovou kapličkou, zbytek palubní desky je taktéž minimalistický, doplněný o „levitující“ středový tunel.

Nissan Note se bude v Japonsku prodávat pouze s elektrifikovanými systémy. Prvním je hybridní e-Power, v němž funguje spalovací motor primárně jako generátor elektřiny pro elektromotor. Přesné parametry zatím nebyly zveřejněny, ale auto by mělo mít o 10 % větší točivý moment a o 6 % více výkonu, silnější bude i benzinový generátor. Note by měl nyní zrychlovat plynujeji a s menší hlučností.

Jeho alternativou bude bateriový elektromobil se dvěma elektromotory, každým pro jednu nápravu. Ani v tomto případě zatím neznáme detaily. Škoda, že Nissan neplánuje prodej auta v Evropě, technicky i vzhledem by na to měl…