Novinky

Nissan X-Terra 2021: SUV s rámem se vrátilo

Nissan X-Terra patří k autům, která si získala značnou popularitu pro svůj puristický charakter a odolnost, ale to ho v Americe nezachránilo před ukončením výroby v roce 2015, i když se na některých trzích nadále prodávalo jako Nissan Terra. Ale teď se x-terra vrací, i když zatím jen na trhy Blízkého východu.

Je to ale spíš taková hra se jmény. Nissan X-Terra totiž není nic jiného, než důkladně faceliftovaná terra, využívající techniku faceliftovaného pick-upu Navara MY2021, zkombinovanou s desigem ve stylu SUV modelu Patrol. Spočívá na rámové platformě F-Alpha a je poháněn benzinovým čtyřválcem 2,5 l o výkonu 165 koní a točivém momentu 241 Nm, posílaného na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňového automatu.

Spousta pozornosti se věnovala sedmimístnému interiéru. Nová palubní deska používá hodnotnější měkčené materiály a 9″ displej infotainmentu, silnější skla zlepší odhlučnění, komfort jízdy má být nejlepší v dané kategorii a sedadla Zero Gravity pro první a druhou řadu sedadel poskytnou potřebné pohodlí. V nabídce se také objeví všechny moderní bezpečnostní asistenty.

Nissan X-Terra MY2021 se začne na blízkovýchodních trzích prodávat v prosinci a lze očekávat, že stejnými změnami projdou postupně i modely Terra v ostatních částech světa.