Novinky

Acura MDX: premiéra sériové verze už příští týden

Osmý prosinec si vybral pro dvě své premiéry nejen Nissan, ale i Acura, která příští týden představí produkční verzi luxusně-sportovního crossoveru MDX a k tomuto oznámení přidala i teaserovou fotografii, kterou vidíte výše. Podobu auta už známe, jeho prototyp (předprodukční verze) byla odhalena v polovině října. Vzhledem k propracovanosti předsériového modelu je téměř jisté, že finální model bude zcela identický, ale dopřejme Acuře ještě trochu pozornosti, autosalony jsou zrušené a špetka té online medializace tím pádem určitě nezaškodí.

Acura MDX převzala po ukončení výroby sedanu RLX roli topmodelu značky a tato nová generace bude jako jediná v základní verzi poháněna atmosférickým vidlicovým šestiválcovým motorem i-VTEC o objemu 3,5 l. Ostatní novinky této luxusně-sportovní značky automobilky Honda už využívají dvoulitrový turbomotor. V létě příštího roku přibude ještě verze Type S s přeplňovaným V6 3.0.

4 komentáře: „Acura MDX: premiéra sériové verze už příští týden

  • Tak upřímně vcelku dost nerozumím tomu proč tam už dávno není nový 3,0 T a proč hybrid není jako Top verze, která roznese konkurenci. Jako kdyby neuměli doladit 3,0 T a neuměli navýšit výkon hybridní soustavy původně z legenda/RLX. Do tohoto auta dvoulitr ostuda!!! A zase se nechovají jako prémiová značka. Ostatní mají možná ještě osmiválec a tady nejsou schopni ničeho. Aspoň design a praktičnost, že se to dá použit jako Lux rodinné SUV.

    • A ještě bych dodal, že i touareg má 3,0 hybrid s 462koňmi. Tohle je mimo.

    • Třílitr turbo tam není dávno proto, že ho teprve teď vyvinuli, v souladu s oprašováním sportovních kořenů. Hybridy teď Amerika nechce, tak není důvod do nich vrážet peníze. A dvoulitr tam není právě kvůli tomu image. 😉

      • Tak tomu že v us hybridy nefrčí trochu nerozumím resp. hybrid mají v RL tak o co jde? Skoro 400HP. Naopak si myslím, že veškerá konkurence hybridy nabízí. Přijde mi to jako marketingový kolaps. Aspoň, že je to moóc pěkné auto.

Komentáře nejsou povoleny.