Novinky

Mitsubishi Mirage: nejlevnější auto v Americe najelo 666 tisíc kilometrů

Subkompaktní hatchback Mitsubishi Mirage s atmosférickou dvanáctistovkou o výkonu 75 koní má v USA jedno prvenství – je to s cenou 13 995 dolarů nejlevnější auto na trhu. Jako takové je přímo předurčeno k jezdění „kolem komína“, jenže tenhle fialový exemplář, který si v roce 2014 pořídil pár Janice a Jerry Huotovi z Minnesoty. A ti ho vůbec nešetřili – za šest let s ním najezdili 414 tisíc mil, což je lehce přes 666 tisíc kilometrů.

Opravdu pekelná porce kiláků – více než 110 tisíc ročně, to by byla úctyhodná porce s jakýmkoli autem, natož pak s malým autíčkem, v jehož případě si to neumím představit ani v Evropě, natož pak v USA, to je opravdu hrdinský výkon. 🙂 Manželský pár přitom chválí i spolehlivost auta, u negarážovaného vozu došlo pouze k výměně ložisek kol a startér.

Když místní dealer Mitsubishi zjistil, kolik auto najezdilo a v jak dobrém stavu je, od Huotových ho odkoupil pro reklamní účely a prodal jim výhodně Mirage MY2020, tedy poslední verzi před faceliftem, ten přišel do USA až jako MY2021.