Novinky

Red Bull Honda 2021: do boje o titul F1 se změněným jezdeckým složením

Pokud jste sledovali letošní ročník formule 1, tak určitě víte, že stáj Red Bull měla trošku specifické postavení. Na stáj Mercedes neměla, ale současně nikdo ze zbytku pole neměl na ní. Prostě jasná dvojka. A důvody byly v zásadě tři – šasi Red Bull nebylo tak dobré, jak bývalo před lety, Honda nebyla tak výkonná, jako Mercedes a celé to táhl vlastně jen jediný pilot – Max Verstappen. Ze 319 bodů přinesl Max 214, týmový kolega Albon nejen že nedokázal nasbírat dostatek bodů, ale trápili ho v závodech i jezdci s výrazně pomalejšími monoposty. A tak se stalo, co jsme si všichni přáli – Albon pro příští rok uvolní post závodního jezdce a bude figurovat jako náhradní a testovací jezdec.

Jeho místo zaujme příští rok Sergio Pérez, čtvrtý jezdec celkového pořadí letošní sezony a jasná jednička stáje Racing Point, než nasbíral v monopostu, jenž je z převážné části loňský mercedes, 125 bodů. Je tedy šance, že bude Verstappenovi mnohem blíž a tím pádem bude Red Bull trápit (doufejme 😉 ) Mercedes oběma vozy. Objevují se sice jisté obavy z poněkud divoké povahy Péreze, ale řekl bych, že si ho poměrně nekompromisní vedení stáje v případě potřeby dokáže usměrnit. Jeden problém tedy snad Red Bull vyřešil, zbývají dva. Držte palce, aby to příští rok celé klaplo, Honda připravuje novou specifikaci pohonné jednotky s cílem dotáhnout se na Mercedes…

3 komentáře: „Red Bull Honda 2021: do boje o titul F1 se změněným jezdeckým složením

  • Hrozně si přeju aby to příští rok dopadlo. Nebude to jednoduché. Ham a MB budou chtít 8. titul a dají do toho všechno. Zároveň si myslím, že i ostatní týmy budou ve hře. Jsem zvědavý na McLaren a i Renault vypadá slušně a Aston taky nebude spát. No držme palce. Šance umírá jako poslední 😎 A uvidíme ještě jak se vyvinou věci kolem Hondy, tomu Tsunodovi by taky motor Hondy více než slušel 😀 Mám takový pocit, že oznámení Hondy o konci ve formuli 1 bylo řekněme dosti unáhlené. Výsledky jsou(vítězství v závodech a pódia) třeba se z nich nakonec stane dodavatel motorů za které bude RB i AT platit a to by mohlo mít vliv stejně jako i fakt, že f1 bude v budoucnu uhlíkově “neutrální”, což se mi zdá, že Honda chce. Uvidíme příští rok jak se to v zákulisí vyvine. Je to vše o penězích a politice.
    Všem na tomto webu přeji hezké Vánoce a šťastný nový rok ✌️

    • Bylo by to fajn. Jednak vyrovnanější závodění, ale i šťastný konec. 😉

      Unáhlené nebylo, stojí to fakt nepředstavitelné peníze, které jsou a budou potřeba jinde. Kdyby ale Honda odcházela jako mistr, bylo by to pěkné.

      Díky, nápodobně. 🙂

      • taky se pripojuju k prani vsem, at se 2021 podari. A Kingovi diky za tehle web.

Komentáře nejsou povoleny.