Novinky

Toyota GR Supra Sport Top: targa se vrátila

Covid letos zaříznul nejen klasické autosalony, ale i všechny podobné akce, tuningovou šou SEMA nevyjímaje. Ale to Toyotu neodrazilo a alespoň virtuálně představila opravdu povedený koncept GR Supra Sport Top. Jak název napovídá, jedná se o verzi bez střechy, respektive s odnímatelným střešním panelem, tedy verzi Targa, jakou měly i předešlé generace supry.

Základem konceptu je verze GR Supra Heritage Edition s instalovaným odnímatelným dvoudílným střešním panelem, vytvořeným pomocí 3D tisku z kompozitních materiálů. Pro zajištění tuhosti skeletu byla vyztužena pevná zbývající část střechy a a také podvozková část. Targa má také nový zadní difuzor s koncovkami výfuku, vyvedenými středem, křídlo ve stylu Supry minulé generace a pozměněnou optiku zadních svítilen.

Toyota se bohužel ani náznakem nezmiňuje o možnosti uvést auto do sériové výroby, zůstane nejspíš pouze u konceptu. Ale v případě pozitivních ohlasů mohla by být alespoň malá, teoretická šance na výrobu alespoň omezené série, pro Magnu by neměl být žádný velký problém modifikace provést a zařadit do výroby.