Novinky

Dakar 2021: Honda má double!

Honda zopakovala loňské vítězství na Rallye Dakar ve velkém stylu – loňský vítěz Ricky Brabec dojel do cíle s motocyklem Honda CRF450 RALLY na celkovém druhém místě a vítězem nejnáročnějšího vytrvalostního závodu planety se v jednostopé kategorii stal jeho týmový kolega z tovární stáje Monster Energy Honda Team Kevin Benavides – a to i přesto, že v průběhu rallye vyhrál jen jednu etapu. Jedná se o první double pro Hondu na Dakaru od roku 1987! Závodníci Jose Cornejo a Joan Barreda letošní ročník nedokončili.

Konkurenční stáji Monster Energy Yamaha se ročník 2021 vůbec nevydařil, ani poslední zástupce ve finální 12. etapě Adrien Van Beveren nedokončil kvůli technickým problémům a to ve chvíli, kdy mu na průběžném 8. místě do cíle zbývalo cca 30 minut.

Radost z Dakaru neměla ani Toyota, tým legend stáje Gazoo Racing se letos musel sklopnit před Peterhanselovým Mini. Na pódiu ale hiluxy nechyběly, Al-Attiyah skončil druhý se ztrátou necelých 14 minut a nezničitelný Sainz dojel třetí s hodinovou ztrátou. De Villiers dojel osmý a určitě stojí za zmínku deváté místo Martina Prokopa z české stáje Benzina Orlen Team. Co se třídy kamionů týče, Martin Macík skončil čtvrtý, Aleš Loprais celkově pátý a buggyry dokončily na 9. a 10. místě. V kategorii motorek se sluší zmínit desáté místo Martina Michka a ve čtyřkolkách zase 5. místo Tomáše Kubieny. Letošní dakar byl prostě docela zajímavý. 😉