Novinky

Nissan Note Play Gear: vypadat cool je cool

Nová, designově zdařilá generace Nissanu Note, jež byla představena vloni v listopadu, se už do Evropy bohužel nepodívá, ale automobilka si od ní i přesto hodně slibuje, protože dosavadní model patřil v Japonsku k těm vůbec nejprodávanějším autům. Proto se Nissan rozhodl podpořit zájem o novinku konceptem Note Play Gear, určenou pro virtuální výstavu Tokyo Auto Salon 2021. Sice to nebylo výrobcem přímo řečeno, ale mám pocit, že se tímto způsobem částečně představuje nabídka budoucího originálního příslušenství pro Note 2021.

Nissan Note play Gear je totiž vybaven spodním bodykitem, zahrnujícím přední lip, nástavce prahů a spoiler zadního nárazníku, jenž je sice pro zvýraznění barevně odlišen měděným odstínem, ale vypadá poměrně střízlivě a uvěřitelně. Vzhled auta s matným lakem dále dotváří pětipaprsková kola se zdvojenými paprsky, grafické prvky karoserie v barvě bodykitu a nosič s rozměrným střešním boxem. Interiér žádnými modifikacemi neprošel.

Koncept je vybaven hybridním systémem pohonu e-Power se dvěma elektromotory (pro každou nápravu jedním) a benzinovým tříválcem 1,2 l v roli generátoru, takže se jedná o čtyřkolku, obrázky se zasněženou krajinou tedy nejsou při prezentaci této studie náhodné. 😉