Novinky

Honda e-Drag: Born 2 (Drag) Race

Honda je ze všech japonských značek nejaktivnější v motorsportu a téma závodění si vybrala i pro letošní virtuální ročník tuningové výstavy Tokyo Auto Salon i její divize pro doplňky Honda Access. Připravila dvě racingové úpravy a nejprve se podíváme na tu, která nám bude asi trochu bližší, protože vychází z modelu, prodávaného i v Evropě – Hondy e.

Jmenuje se e-Drag a nenechte se odradit podivnými polepy karoserie, je to po technické stránce opravdu důkladně přepracovaný závodní speciál. Honda nechala autu sériový systém pohonu, tedy 154k elektromotor s 315 Nm a akumulátory, zaměřila se ale ve velkém na odlehčování všech ostatních částí auta.

Ocelové části karoserie byly vyměněny za panely z CFRP, 17″ kola pochází z Hondy NSX Type R rozšiřují rozchod vozu a jsou obutá do pneumatik pro závody ve sprintu. Kompletně bylo vyměněno samozřejmě také zavěšení. Zvenku vypadá e-Drag poměrně nenápadně (když si odmyslíme ty proužky 😉 ), ale v kabině racingovou specializaci nezapře. Vše kromě palubní desky zmizelo, přibyl naopak jedoduchý rám, závodní skořepiny a čtyřbodové pásy. Za kolik tenhle elektrosprinter zvládne 400 m – nebo ještě lépe – 0-100 km/h (abychom měli možnost srovnání se sérií) Honda bohužel neuvádí.

2 komentáře: „Honda e-Drag: Born 2 (Drag) Race

    • Hele, dobrý, to zní dokonce lépe. 😉

Komentáře nejsou povoleny.