Novinky

Hurtan Grand Albaycin: španělský roadster z MX-5

Mazda MX-5 už není jen dárcem orgánů pro (již neexistující) Fiat 124 Spider a Mitsuoku Rock Star, ale teď i pro španělský sporťák s podivným jménem Hurtan Grand Albaycin. Auto se jmenuje po jednom z andalůských regionů, ale to není zase tak důležité. Podstatnější je, že auto využívá kompletní techniku Mazdy MX-5 včetně obou benzinových motorů (a převodovek), je tedy bez problémů servisovatelné v dealerských sítích hirošimské automobilky. Zrychlení Hurtan neuvádí, ale maximální rychlost má u slabšího motoru být 204 km/h a u silnějšího 219 km/h, což odpovídá výchozímu automobilu.

Španělé tedy jen dodali novou karoserii a načančali interiér. Kabina se povedla – je plná bohatě prošívané, krémové kůže, ale exteriérem ve stylu 40-50 let si tedy nejsem vůbec jistý. Ale názor si udělejte sami. Hurtan nabízí auto jako roadster s plátěnou střechou i jako targu a protože je potřeba nejdříve koupit MX-5, připravte se na to, že to vůbec není levné.

Základní roadster s jedna-pětkou začíná na 59 tisících euro, tedy přibližně 1 550 000 korun, přestavba tedy přijde na 900 tisíc korun, což je upřímně docela dost, ale vypláznout můžete i téměř 83 tisíc euro, tedy téměř 2,2 milionu korun. Jestli ani tak nemůžete odolat, pak vězte, že letos chce Hurtan postavit jen 30 aut, které v první fázi plánuje prodávat ve vlastní dealerské síti ve Francii, Německu, Itálii, Norsku, Rusku a Emirátech. Už teď ale lze auto objednat přes webovky výrobce.

2 komentáře: „Hurtan Grand Albaycin: španělský roadster z MX-5

  • Rock Star je teda jiná liga. Tohle má pěkný interiér, zvenku pár super detailů (zadní světla, výfuky), ale celkově je to obluda. Na fotce zboku tomu (hlavně) vpředu i vzadu přebývá tak 10 cm na výšku. Jako kdyby k tomu střed auta vůbec nepatřil. Přitom nápad je to super, ne že ne. Cena odpovídá, Mitsuoka to taky neumí levněji, jakmile musí člověk koupit celé ne úplně levné auto, je jasné, že to s příplatkem 100k v českých nebude…

    • Má to být retro a tyhle oversized blatníky taky byly jeden čas v kurzu, ale souhlasím, že to nevypadá moc dobře.

Komentáře nejsou povoleny.