Novinky

Honda Odyssey přišla o vysavač. :-( Proč?

Současná generace minivanu Honda Odyssey má už od počátku ve výbavě prvek, který nenabízí nikdo jiný – malý vysavač HondaVac, zakomponovaný do boční kapsy v zavazadlovém prostoru. Kvůli nepořádku, který v autě udělají vaše milované děti jste tedy nemuseli na benzinku, ani nebylo nutno se tahat s prodlužovačkou a domácím vysavačem. Tedy ne, že by to bylo úplně nezbytné a životné důležité příslušenství, ale spíš milá blbinka, která potěší. 😉

Jenže vysavač v Ody bohužel skončil, Honda už jej nenabízí. 🙁 Nejedná se však o chybu marketingu, který v minulosti vysavač dost propagoval, ani o následek negativního výsledku průzkumu zákazníků. Může za to totiž – už zase – …covid. Firma Shop-Vac, zaměstnávající 1700 lidí, která vysavač dodávala, kvůli restrikcím kolem covidu už 15. září zkrachovala a prodej společnosti se nepovedl. Honda od té doby využívala skladové zásoby, ty už ale došly.

Je tu ale určitá šance na návrat. Zbytek Shop-Vac byl koncem roku odkoupen firmou GreatStar Tools USA (jestli vám to zní tak nějak čínsky, máte pravdu 🙁 ) a má v úmyslu obnovit v bývalých továrnách Shop-Vac výrobu. Není však jasné, zda bude zájem i o výrobu HondaVacu. Honda by však ráda vysavač do Ody vrátila a hledá alternativního dodavatele. Tak se snad vysavač zase vrátí.

2 komentáře: „Honda Odyssey přišla o vysavač. :-( Proč?

  • Jen technicka: nazyvejme veci pravymi jmeny, nemuze za to covid, ale nesmyslna statni sikana.

    • Modří už vědí 🙁

Komentáře nejsou povoleny.