Novinky

Toyota Hilux AT35: off-road úprava od Arctic Trucks

Islandská firma Arctic Trucks, specializující se na extrémní úpravy terénních aut, kterou proslavil asi nejvíc odolný hilux pro islandskou expedici televizního pořadu Top Gear, představil nejnovější modifikaci AT35 pro faceliftovanou Toyotu Hilux MY2021, konkrétně pro variantu Invincible X Double Cab.

Toyota Hilux AT35 je zvýšen o 65 mm a nájezdové úhly se zlepšily o 9, respektive 3 stupně. Rám byl přepracován a osazen podvozkem, vyvinutým ve spolupráci Bilsteinu a Arctic Trucks a modifikovanými diferenciály. Sedmnáctipalcová kola s off-road obutím BFGoodrich se ukrývají v rozšířených blatnících, navazujících na masivnější prahy. Mimo to má zesílenou ochranu spodku, světelnou rampu na chladiči, rám za kabinou a pod zadním nárazníkem, kompresor nebo třeba systém pro automatické dofukování/upouštění gum.

K pohonu slouží turbodiesel 2,8 l o výkonu 204 k v rozmezí 3000-3400/min a točivém momentu 500 Nm, dostupném mezi 1600-2800 otáčkami, zkombinovaný s šestistupňovým automatem. Na auta od Arctic Trucks se vztahují všechny běžné záruky Toyoty a v řadě szemí je lze objednat přímo v tamní dealerské síti.