Novinky

Mitsubishi Outlander: nová generace přinese velké změny

Mitsubishi Outlander je nejdůležitějším modelem značky a přestože ten současný už má své roky, po stránce funkčnosti mu těžko lze něco vyčítat – schopný pohon 4×4 a povedený plug-in hybridní systém pohonu určitě mají zásadní vliv na prodejní úspěchy auta, samozřejmě v kombinaci se zajímavou cenou. Ale v jedné oblasti výrazně zaostává – propracovaností interiéru. Design i materiály nebyly na výši ani v době vzniku, natož pak dnes. Ale právě v této oblasti se prý máme těšit na největší posun vpřed.

Tvrdí to alespoň Richard Nisbett, člen Mitsubishi National Advisory Board, v rozhovoru pro Automotive News. Podle něj bude „fit and finish“ kabiny „o úroveň výš“ a očekává, že nový outlander bude mít velký prodejní úspěch. Auto využívá platformu Nissanu X-Trail, vyvinutou společně s Renaultem a půjde pak o první alianční model v podání Tři diamantů.

Plug-in hybrid bude víceméně stejný (atmosférický motor 2,4 l, dojezd na elektřinu 70 km), alternativou bude prý benzinový čtyřválec 2,5 l o výkonu 184 koní, zkombinovaný s CVT. Standardně bude mít poháněná přední kola, čtyřkolka samozřejmě bude k dispozici za příplatek. Mitsubishi představí novou generaci už 16. února na Amazon Live, prodej bude zahájen ve druhé polovině letošního roku, ale už nikoli v Evropě. Mitsubishi se bude v souladu s alianční strategií zaměřovat hlavně na jihovýchodní Asii a Oceánii.