Novinky

Mitsubishi Outlander 2022: nová generace představena

Mitsubishi včera kompletně představilo model Outlander pro modelový rok 2022, jehož vzhled předznamenala studie Engelberg, ale také počítačové rendery. A s potěšením musím říci, že se finální verze obojímu velmi podobá. Tři diamanty vsadily na robustní a přitom nezaměnitelný design. Při jeho návrhu se prý stylisté inspirovali u modelů Evolution X a Pajero, jenž může být doplněn koly o velikosti až 20 palců. Jak už jsem zmínil v samostatném článku, velmi si designéři tentokrát dali záležet na interiéru. Je povedený nejen co se týče vzhledu, ale zjevně i použitých materiálů, jak se sluší na nový topmodel značky. Nechybí kůže nebo dekory ze skutečného hliníku. Přístrojový štít je tvořen 12,3palcovým displejem, dotyková obrazovka infotainmentu má úhlopříčku 9 palců a v útrobách kabiny se nachází standardně 11 airbagů.

Outlander MY2022 má rozměry 4680 x 1860 x 1747 mm, což znamená, že je zhruba stejně dlouhý a vysoký, ale narostl do šířky a zvětšil se také rozvor – na 2670 mm. Auto spočívá na platformě Nissanu X-Trail a z aliančního vývoje pochází i atmosférický benzinový motor o objemu 2,5 l. Konkrétně by se mělo jednat o pohonnou jednotku Nissan PR25DD s výkonem 184 koní při 6000 otáčkách a točivým momentem 245 Nm při 3600/min, zkombinovaný s CVT s předvolenými osmi stupni.

Outlander má ale i techniku Mitsubishi – konkrétně pohon všech kol Super All-Wheel Control s šesti režimy. Ty ale dostanou i verze s pohonem předních kol, jen bude chybět mód „Mud“. Specifikace plug-in hybridní verze zatím nebyly zveřejněny, tato motorizace sice bude v nabídce, ale až později, zapracování PHEV do platformy Nissanu zřejmě bude ještě chvíli trvat. Ale souběžně s novou generací bude prodáván i dosavadní Outlander PHEV. Nový model bude nabízen nejdříve v USA a to už od dubna.

2 komentáře: „Mitsubishi Outlander 2022: nová generace představena

  • I přes ty hodně zvláštní světla v předních „kapsách“ to vypadá velmi dobře a luxusně, palec nahoru. Současný Outlander se mi moc nelíbil, taková šedá myš. Tohle je o kus lepší i vevnitř. Ale za mega a cosi to nejspíš zase řešit nebudu, i když si to dovedu představit.

    • Pro Evropu už to beztak nebude… 🙁

Komentáře nejsou povoleny.