Novinky

Infiniti QX60: nová generace přijde o CVT

Infiniti někdy letos představí novou generaci midsize SUV QX60 modelového roku 2022. Jak bude vypadat, naznačila loňská studie Q60 Monograph, soudě podle nejnovější teaserových „špionážních“ fotek to byl spíš opravdu spíš prototyp, než klasický koncept, rozdílů oproti finální verzi asi moc nebude.

A to není jediná dobrá zpráva. Infiniti nyní také oznámilo, že QX60 MY2022 skoncuje s variátorem a nahradí jej klasickou měničovou automatickou převodovkou s devíti stupni. Kromě toho, že prémiové SUV přestane při akceleraci kvílet, to má ještě jednu podstatnou výhodu – umožní to dramaticky zlepšit schopnost auta tahat přívěsy, což je v USA poměrně důležité vlastnost.

Infiniti slibuje, že nové QX60 zvládne táhnout přívěs o hmotnosti až 2720 kg, což představuje mezigenerační zlepšení téměř o 500 kg, což demonstruje na maskovaném vývojovém prototypu se zapřaženým stylovým airstreamem. Nová „ixcéšedesátka“ tak překonává všechny své prestižní konkurenty včetně Acury MDX (2270 kg) a Lexusu RX (1600 kg), nestačí jedině na Lincoln Aviator. Předpokládám, že i přes nesporné výhody převodovka CVT nikomu chybět nebude… 😉

Jeden myslel na “Infiniti QX60: nová generace přijde o CVT

  • Tohle bude pěkné auto ostatně Infiniti taková auta umí.

Komentáře nejsou povoleny.