Novinky

Subaru WRX: takhle bude vypadat nová generace

Před pár dny se povedlo vyfotit vývojový prototyp nového Subaru WRX modelového roku 2022, nesoucího jen velmi jednoduchou kamufláž, prozrazující prakticky vše o jeho vzhledu. Na základě těchto fotek nakreslil šikovný grafik z ruského magazínu Kolesa nikoli možnou, ale víceméně tak na 95 % jistou podobu jeho designu.

Asi není nijak šokující, že až po B sloupek je design identický s kombi Levorg druhé generace, v těchto partiích se bude lišit pouze tvar předního nárazníku, jenž bude u WRX agresivnější. Identické budou i tvary a prolisy na zadních dveřích, změní se však samozřejmě záď, na kterou tím pádem budeme asi zvědaví více.

Záď dostane bumerangové zadní svítilny, opticky spojené lištou, do víka kufru integrované křidélko, výrazný nárazník ve stylu difuzoru a dva páry koncovek výfuku. Pro render zádě nebyl zvolen zrovna vhodný obrázek, WRX bude mít ve skutečnosti pěknou, štíhlou siluetu s poměrně dlouhou zádí i víkem kufru. Oproti současné generaci bude sportovní sedan charakterizovat nižší příď a dynamičtější, dozadu stoupající boční linie oken. Stále není úplně stoprocentně jisté, jaký motor bude WRX pohánět, ale nejpravděpodobnější je použití turbo-boxeru FA24 o objemu 2,4 l a výkonu kolem 260 koní, jenž dnes u Plejád pohání všechny velké modely. Verze WRX by jej měla kombinovat výhradně s převodovkou CVT, manuál bude k dispozici pouze pro top verzi WRX STI, která by prý ze stejného motoru měla dostat přes 400 koní.

2 komentáře: „Subaru WRX: takhle bude vypadat nová generace

  • tak ten zadek je pekne hnusnej…

    • Ten pohled je trochu disproporční, v reálu to bude lepší. 😉

Komentáře nejsou povoleny.