Novinky

Mazda BT-50 Thunder: nový topmodel pick-upu

Jak určitě víte, současná generace Mazdy BT-50 už není amerika, ale čistokrevný japonec – jde totiž tentokrát o Isuzu D-Max s pozměněným vzhledem. Akrát je škoda, že se nedá koupit v Evropě. Ale třeba v Austrálii ano a tamní zastoupení značky teď představilo novou vrcholnou verzi BT-50 Thunder, která je namířená proti Nissanu Navara N-Trek Warrior a Toyotě Hilux Mako (nebo spíš verzi Rugged X). Mazda BT-50 Thunder vychází z verze BT-50 GT Dual Cab 4×4, k níž přidává celou řadu atraktivních vizuálních doplňků.

Na přídi se vyjímá robustní bull bar integrovaný do nárazníku, včetně ochranného krytu pod motorem a světelné LED rampy Lightforce, profil vylepšují plastové lemy blatníků a nástavce prahů s nášlapy. Komplet doplňuje sports bar za kabinou, nápis Thunder na bočnicích ložné plochy a specifický design černých osmnáctipalcových kol. Po stránce techniky se nic nezměnilo, k pohonu slouží třílitrový čtyřválcový turbodiesel s výkonem 191 koní a točivým momentem 450 Nm vrozmezí 1600-2600 otáček, zkombinovaný s šestistupňovým manuálem (nebo) automatem a uzávěrkou zadního diferenciálu.

Mazda BT-50 Thunder se nabízí v barvách Ice White, True Black Mica, Ingot Silver Metallic, Concrete Grey Mica, Gun Blue Mica, Rock Grey Mica a Red Volcano Mica. Základní cena za verzi s manuálem činí AU$65.990, přičemž má jít o výhodnou nabídku, protože provedené modifikace mají tržní hodnotu přes 13 tisíc australských dolarů. Prodej BT-50 Thunder startuje v průběhu dubna.