Novinky

Super GT: předsezonní testy slibují vyrovnané závody

Už o tomto víkendu začíná v Japonsku seriál vytrvalostních závodů gétéček Super GT, tak by možná neškodilo podívat se, jak šla jednotlivým značkám předsezonní příprava. Proběhly čtyři dny testů, dva na Okayamě, kde letošní ročník začíná a dva na Fuji. Bohužel nejsou k dispozici tabulky, tak alespoň slovně ve stručnosti. 😉

První den byl na Okayamě v GT 500 nejrychlejší nováček v týmu Red Bull Mugen Toshiki Oyu s Hondou NSX-GT, zatímco v nižší kategorii GT 300 dominovala po celý den Toyota GR Supra GT (Yoshida/Kawaai). Druhý den si připsal nejrychlejší čas Kovalainen s GR Supra, ale Yamamoto s NSX-GT zaostal jen o desetinu sekundy. Při simulaci závodu předvedla nejlepší výkon GR Supra stáje KeePer, ale už následovaná Nissanem GT-R týmu Autech. V GT 300 si nejlépe vedlo Lamborghini Huracán GT3.

Na okruhu Fuji se první den dvěma nejrychlejšími časy blýskly Toyoty Supra (č. 36 a 14.), třetí nejrychlejší bylo NSX (#17) před další suprou (#39) s Kovalainenem za volantem. Třídu GT 300 zcela ovládly Nissany GT-R GT3, které obsadily první tři příčky žebříčku top časů. Poslední den si dopoledne opět zapsal top čas Oyu s hondou #16, před Matsudou s GT-R (č.23), odpoledne byl nejrychlejší Quintarelli s GT-R #23, ale v jedné sekundě se natěsnala další tři NSX. Co se GT 300 týče, nejlepší rychlost předvedlo GT-R, ale Lexus RC F příliš nezaostával.

Tak abychom si to shrnuli – vypadá to, že Nissan dotáhl ztrátu na Toyotu a Hondu z předchozích let a síly budou velmi vyrovnané, GR Supra má možná lehký náskok, ale závody by mohly být velmi dramatické.

2 komentáře: „Super GT: předsezonní testy slibují vyrovnané závody

  • Díky za info, úplně jsem zapomněl, že se SGT jezdí 😁 Jsou to pěkné závody. Lepší než bylo DTM. Škoda, že nevyšel projekt spojení dtm a sgt.

    • Jo, je to neskutečná řežba 😀

      Nj, DTM přešlo na GT3. Ale zase tam může jakékoli GT3, někdo by tam časem NSX dotáhnout mohl. 😉

Komentáře nejsou povoleny.