Novinky

Nissan Altimaniac: motor z GT-R a 2000 koní!

Sedan Nissan Altima je sice Evropě zapovězen, ale určitě ho všichni znáte – midsize auto s atletickými tvary karoserie a sportovním švihem, které si Američané mohou dopřát i s atmosférickým motorem V6 3,5 l. Já vím, ne každému to stačí. Proto je tady …Nissan Altimaniac!

Už od pohledu je jasné, že to nebude žádné ořezávátko – bílo-modro-červené zbarvení na sebe snadno upoutá pozornost, dravá příď navazuje na robustní widebody kit, z jehož blatníků vylézají límcová kola, obutá do pneumatik s okruhovou směsí a na zádi je namontováno kříd…, no, možná je to spíš nějaký barový pult. 😀 Interiér pak téměř chybí, najdete zde pouze základní ovládací prvky a masivní ochranný rám. Ostatně auto nemá z původní altimy vůbec nic kromě kapoty, (části 😉 ) nárazníku, sloupků karoserie a střechy, vše ostatní je custom, postavený na trubkovém rámu. Důvod toho všeho je prostý – jedná se o speciál pro driftovací závody Formula D, který postavil šampion tohoto sportu Chris Forsberg.

Takže atmosférická 3,5ka samozřejmě nemohla stačit. Pod kapotou je dobře známý V6 3,8 twin-turbo (VR38DETT) z Nissanu GT-R, s objemem zvýšeným na 4,1 l a vyladěný na zhruba 1300 koní, ale v případě potřeby z něj lze dostat prý přibližně 2000 koní. Mrkněte na video Hoonigan níže, pokud vás to třeba náhodou bude zajímat. 😉