Novinky

Nissan GT-R MY2022: NISMO dává sbohem bílé

Japonci měli rádi bílá auta dávno předtím, než se z toho stala celosvětová móda a oblíbili si tuhle barvu zejména u sportovních vozů. Mezi ně patří i modely NISMO od Nissanu, vždyť stačí spatřit bílé auto s červenými linkami na spodním bodykitu a hned je téměř jisté, že jde o verzi Nissan Motorsport. Takže vás asi zklamu, když vám povím, že novou „značkovou“ barvou NISMO bude do budoucna Lak Stealth Grey – modrošedý odstín, který nese GT-R NISMO ve fotogalerii níže. No nevím, přijde mi takový nevýrazný a poměrně obyčejný – a to mám tyhle módní šedé barvy rád. Ale asi to bude chtít vidět naživo…

Hlavní produktový specialista Nissanu Hiroshi Tamura nicméně představil GT-R NISMO MY2022 a řekl, že Stealth Grey je „the new color of NISMO“. Ale samozřejmě bude možné si auta od Nissan Motorsport koupit i v dalších barvách, takže to není zase taková tragédie. 😉 A co je pro modelový rok 2022 ještě nového?

Došlo k úpravám turbodmychadel s cílem dosáhnout ještě lepší odezvy a vyváženosti …a to je všechno. Mimo to však bylo prezentováno GT-R Nismo Special Edition, které nemá lakovanou kapotu v barvě vozu, ale pouze čirým, krycím lakem – snad poprvé v historii generace R34. Důvod je takový …japonský – snížila se hmotnost auta o 100 gramů(!!!). Auto také dostalo speciální design kovaných disků Rays o velikosti 20 palců s červeným proužkem a nové logo automobilky. Výkon motoru V6 3,8 l twin-turbo zůstává na 600 k a točivý moment na 650 k, ale u GT-R NISMO Special Edition došlo k přepracování vnitřností, má nové pístní kroužky, ojnice, kliku, setrvačník a pružiny ventilů. Auto půjde do prodeje v Japonsku až letos v říjnu.

2 komentáře: „Nissan GT-R MY2022: NISMO dává sbohem bílé

  • Souhlas, tuhle barvu bych dal na X-trail nebo jiná velká SUV, na sportovní auto je to moc usedlé. Navíc to vůbec neladí s červenými proužky – chtělo to třeba dát do oranžova, do žluta nebo úplně jiného. Takto to vypadá jako GT-R , které je původně bílé a zákazník si ho přelakoval na šedomodrou. Moc nerozumím, co to má vlastně za smysl plus jestli toto bude barva i na ostatní modely, tak třeba 400Z Nismo bude vypadat nejspíš taky dost „šedě“. Uvidíme, až toho bude víc, ale takto na první dobrou to ve mě žádné „wow“ (jako třeba červená nebo modrá u Acury nebo Structural Blue u Lexe) nevyvolalo.

    • On je taky problém, že to na každé fotce vypadá jinak, takže je otázkou, jak moc je to šedé nebo modré. Ale první dojem fakt nic moc…

Komentáře nejsou povoleny.