Novinky

Infiniti Q50 Signature Edition: více atraktivity pro stárnoucí sedan

Není žádným tajemstvím, že si Infiniti v Evropě moc dobře nevedlo, však to byl také důvod, proč z této části světa odešlo, jenže nevede se mu nijak zvlášť ani na domácím americkém trhu. Možná to má co dělat s tím, že má ze všech prémiových značek nejstarší portfolio modelů, mateřský Nissan ho nechává pěkně vyhnít. je to dáno i tím, že se dlouho nevědělo, jakým směrem se bude značka ubírat a v nedávné době došlo ke změně její filozofie (viz boxík níže). A tak se stalo, že je sedan Infiniti Q50 už sedm let starý – a stále se nechystá na odpočinek, protože tento sportovní sedan není zatím čím nahradit. Pro letošek ale nabídku v Americe obohatí verze Signature Edition, která si klade za cíl trochu o auto povzbudit zájem.

Infiniti Q50 Signature Edition dostává speciální design 19palcových kol s leštěným povrchem, tmavý chrom na masce chladiče (ne však už na rámech oken) a čtyři nové laky karoserie – Dynamic Sunstone Red, Majestic White, Midnight Black a Grand Blue, jíž vidíte na fotkách. Sedadla dostala kožené čalounění Saddle Brown a hnědá barva se dostala i na spodní část palubní desky, výplně dveří a je použita též na kontrastní šití. Dřevěné čalounění s otevřenými póry a audiosystém Bose se 16 reproduktory celý komplet doplňuje.

K pohonu zadních (nebo všech čtyř) kol slouží za asistence sedmistupňového automatu známý benzinový V6 3,0 l se dvěma turby o výkonu 304 k a točivém momentu 400 Nm. Do prodeje se dostane v průběhu jara a přesto že si říká „Edition“, nejde o žádnou edici, ale de facto další verzi výbavy, která doplní stávající Pure, Luxe Sensory a Red Sport 400. Jako pěkné to je a snaha se cení, auto navíc vypadá stále dobře, …ale není to málo, Ivane Pavloviči?