Novinky

Honda N7X: je to nové CR-V?

Honda naprosto překvapivě a neočekávaně představila koncept velkého SUV s označením N7X (skoro jako NSX, ne? 😉 ) a nelze přehlédnout řadu podobných rysů s kamuflovanou novou generací Hondy CR-V. Ukázala tedy japonská značka v předstihu svůj nejprodávanější model prostřednictvím studie New 7 Seater eXcitement (N7X)? Osobně si myslím, že ne. Zaprvé proto, že tato premiéra proběhla dost nenápadně a to – v Indonésii! sama Honda o autě prozrazuje, že jde o práci designéru z R&D Honda Asia Pacific a má se jednat o vizi crossoveru SUV a MPV, které má oslovit zákazníky v tomto regionu.

Ale co ta podobnost s maskovaným CR-V? Myslím si, že napříč designcentry Hondy po světě proběhla podobná akce, jaká probíhá pokaždé, když se připravuje nový model – každé R&D navrhne vlastní vizi podoby novinky a poté je vybrána ta nejlepší, která se zrealizuje. A tohle je podle mě asijsko-pacifická verze CR-V. Nová generace takto určitě vypadat nebude, vývojové prototypy mají trochu jiné proporce i detaily přídě, ale to neznamená, že bychom měli Hondu N7X úplně pustit z hlavy. jsem přesvědčen, že CR-V 6. generace ponese dost podobných rysů – masivní maskou bez pokroucených lamel počínaje, přes siluetu s povědomým tvarem bočních oken a minimum zbytečných prolisů a tvarů, až po jednoduchou záď ve stylu Jazzu a HR-V. produkční model však bude mít určitě štíhlejší světlomety a na minimum zredukovanou lamelu, nesoucí logo H.

Přesto, že se určitě nedíváme na nové CR-V, jde o velmi povedený vůz – s minimalistickým, ale současně drsným vzhledem. Díky za tip, Jopeeno. 😉