Novinky

Acura TLX Type S: sportovní sedan se ukázal divákům na závodním okruhu

Ani na nový supersport NSX se nečekalo s větším napětím, než na sportovní verzi sedanu TLX s obnoveným označením Type S. Důvody budou v zásadě dva. Už standardní TLX je, pokud můžeme soudit z četných amerických testů, velmi povedené auto a Type S samozřejmě všechny jeho schopnosti ještě zlepší a korunuje je přeplňovaným vidlicovým šestiválcem o objemu 3,0 l. Druhým důvodem je, že TLX bude přece jen výrazně levnější (mělo by se vejít do 55 tisíc dolarů) než NSX a tím pádem dostupná širšímu okruhu zákazníků značky. Acura už TLX Type S představila prostřednictvím fotek a základních parametrů motoru, o uplynulém víkendu se ale poprvé ukázala na veřejnosti a to u příležitosti konání závodu, nesoucím označení Acura Sports Car Challenge a konaném v rámci šampionátu WeatherTech SportsCar Championship na okruhu Mid-Ohio. Acura je dlouhodobým partnerem tohoto okruhu a TLX Type S se zde angažovala jako oficiální pace car.

Acura TLX Type S se ukázala v barvě Tiger Eye Pearl, jenž je (prozatím) určena exkluzivně to tento model a nejen že dovedla startovní pole na startovní rošt, ale také se různě poflakovala po okolí, díky čemuž si můžete prohlédnout videa z místa konání a to včetně (překvapivě chraplavého) zvuku výfuku. Type S se začne prodávat co nevidět jako vůz modelového roku 2021.

Mimochodem – sportovní značka nemohla premiéru naplánovat lépe, závod totiž vyhrál speciál Acura DPi, takže marketingově z toho Acura vytřískala možné maximum. 😉