Novinky

Toyota Corolla Cross: kompaktní crossover i pro Ameriku

Tak se nám z crossoveru, který jsme považovali za projekt pro rozvojové trhy, stává globální model. Toyota Corolla Cross se po zemích jihovýchodní Asie a Brazílii dostal také do USA, což je první vyspělý trh na jejím seznamu. A co je pro Ameriku nového? Popravdě řečeno, moc toho není, ale změnilo se to nejdůležitější – pohonná jednotka.

Americká Toyota Corolla Cross se nabízí s jedinou motorizací – atmosférickým dvoulitrem o výkonu 171 koní a točivým momentem 203 Nm, zkombinovaným s převodovkou CVT. Na výběr je verze s pohonem předních kol (a tuhou zadní nápravou) nebo jako čtyřkolka s nezávislým zavěšením a systémem Dynamic Torque Control, jenž umí poslat v případě potřeby až 50 % točivého momentu na zadní nápravu. Pod sukněmi je stejná platforma, jako v případě C-HR, tedy TNGA GA-C.

Podle výbavy je Toyota Corolla Cross vybavena buď 17″ nebo 18″ koly, standardem je devět airbagů, příplatkový displej v kapličce má úhlopříčku 7 palců, dotykový centrální pak 8 palců. K dispozici je v závislosti na verzi i bezdrátové nabíjení smartphonů nebo audiosystém JBL, kůže je však autu zapovězena, k mání je pouze koženkové čalounění SofTex. Cena zatím nebyla stanovena.