Novinky

Toyota GR Yaris Morizo: sporťák, který se bude vyvíjet s řidičem

Toyota spustila v Japonsku unikátní program. Nabízí zájemcům vůz GR Yaris Morizo Selection, jenž je vlastně úplně normální GR Yaris. Tedy úplně normální top verze GR Yaris RZ s obutím Pilot Sport 4S, samosvory a bodykitem, inspirovaným okruhovým speciálem týmu Rookie Racing, na který odkazují i loga a barvy v interiéru (a na pružinách 🙂 ). Už to je docela dost specialit, jsou edice, co dávají i mnohem méně. Ale to není vše, co nabízí nad rámec běžných GR Yaris

Toyota GR Yaris Morizo bude asi jako vůbec první sporťák na světě průběžně dostávat nejnovější aktualizace softwaru, související s řízením auta, tedy updaty převodovky, řízení, pohonu všech kol, motoru a dalších oblastí. Tyto změny budou k dispozici okamžité poté, co dojde k jejich schválení a to prostřednictvím placené online služby Kinto. Ta je k dispozici pro zákazníky značky Toyota pouze v Japonsku za 54 340 jenů měsíčně po dobu tří let.

Mimochodem – jméno edice Morizo je odkazem přímo na šéfa automobilky Akio Toyodu, jenž pod tímto pseudonymem před lety závodil v týmu Rookie Racing.