Novinky

Honda HR-V pobláznila Japonsko. Za měsíc je vyprodán půlroční plán!

Honda začala oficiálně prodávat 22. dubna a po měsíci Honda oznámila zajímavou statistiku. K 24. květnu automobilka evidovala už 32 tisíc závazných objednávek, což představuje více než šestinásobek měsíčního plánu Hondy pro letošní rok, jenž činí 5000 kusů. Za pozornost ale stojí i další, podrobnější zveřejněné informace. Celých 93 % zvolilo hybridní verzi e:HEV, na benzinovou si tedy brousí zuby jen 7 % zájemců. O pohon všech kol není ani zdaleka takový zájem, jak byste asi čekali, není divu, že se do jeho nabízení v Evropě Honda nežene – na JDM chce Real Time – AWD pouze 19 % zákazníků.

Budoucí vlastníci se rekrutují z dosavadních majitelů sedanů, hatchbacků, SUV i minivanů, řada z nich jsou loajální majitelé předchozích HR-V. Nejvíce se líbí barva z fotek – bílá Platinum White Pearl (33 %), následuje černá Crystal Black Pearl s 18 procenty a „duhová“ Premium Sunlight White Pearl má 6% podíl. Docela by mě zajímalo, jaké procento sáhne po úpravě Mugen

Co stojí za úspěchem HR-V v Japonsku? Těžko soudit, ale design určitě hraje podstatnou roli, protože elektronická výbava je dnes už u všech nových aut na JDM víceméně shodná. Lákat může ale i „elektromobilově“ fungující hybrid, který mají kromě Hondy už jen nejnovější nissany. Ale o úspěchu HR-V rozhodnou až výsledky za první rok, dva. U novinek není zvýšený zájem Japonců ničím výjimečným, ale tohle je pozoruhodné i na tamní poměry. 😉 Jsem zvědavý na reakci evropských zákazníků, k nimž se první auta dostanou před koncem letošního roku.

4 komentáře: „Honda HR-V pobláznila Japonsko. Za měsíc je vyprodán půlroční plán!

  • Není divu. Pěkné auto. Rozhodně je to dobrá zpráva pro EU dealery.

    • Taky mu začínám přicházet na chuť. Hlavně z interiéru jsem nadšený.

      • Mně se to líbí celkově, jsem zvědavý na živé setkání. 🙂

    • Doufejme, snad to bude vyhovovat i zdejším zákazníkům. 😉

Komentáře nejsou povoleny.