Novinky

Subaru Forester 2022: facelift pro zbývající dva roky

Jako by to bylo teprve vloni, co se představila aktuální generace kompaktního SUV Subaru Forester. Ale není – auto už za sebou má tři roky života (počítáno od debutu v Japonsku) a tak nastal čas pro „mid-cycle“ modernizaci, která byla právě odhalena v Japonsku. Forester je nejdůležitější model značky, prodává se celosvětově (i nyní) velmi dobře, takže nebyl moc důvod spravovat, co není rozbité. Modernizovaný Forester MY2022 tak přichází jen s lehkými změnami vzhledu a drobnými technickými modifikacemi, ve stejném rozsahu je můžeme očekávat koncem roku i v Evropě.

Forester MY2022 poznáte vcelku jednoznačně podle nových, modernějších světlometů s ostřikovači a pozměněného předního nárazníku a výpletu masky. V logu Subaru se objevují metalické odlesky. Zdá se, že zezadu zůstalo auto stejné a to včetně optiky svítilen, která se zpravidla při modernizaci mění. Nová jsou alespoň 18″ kola a přibyly nové laky Autumn Green Metallic, Cascade Green Silica a Brilliant Bronze Metallic.

Interiér zůstává v původním stavu, přibyl však balíček nejnovějších asistentů a podvozek by však měl poskytovat více komfortu jízdy. Japonská verze foresteru je vedle klasické mild-hybridní verze e-Boxer poháněna přeplňovaným boxerem o objemu 1,8 l o výkonu 177 koní a točivém momentu 300 Nm.